Education

Το BrickWiz Πάει Σχολείο

Πρόγραμμα Καλλιέργειας Ήπιων Δεξιοτήτων

Δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, ενσυναίσθηση, αποτελεσματική επικοινωνία, ομαδική εργασία, υπευθυνότητα, αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση. Αυτά είναι μερικά από τα δομικά στοιχεία ενός επιτυχημένου και ευτυχισμένου ανθρώπου και δεν πρέπει να αφήνονται στην τύχη. Μπορούν, και θα έπρεπε, να καλλιεργηθούν και να εξασκηθούν. Άσχετα με το πόσο άρτια είναι η ακαδημαϊκή προετοιμασία των παιδιών, το μέλλον τους θα επηρεαστεί πάρα πολύ από τέτοιες δεξιότητες (soft skills) στις οποίες μπορούν να βασίζονται για όλη τους τη ζωή. Το μέλλον δεν είναι κάποια μακρινή έννοια που θα τα απασχολήσει αργότερα. Το μέλλον τους αρχίζει εδώ, σήμερα, τώρα, και θα είναι εκείνο που θα φτιάξουν, τελικά, μόνα τους. Δώστε τους τη δυνατότητα να το κάνουν σωστά.

Για μας αυτό είναι ταυτόχρονα πρόκληση και κάλεσμα. Αποκλειστικά και μόνο μέσα από το παιχνίδι με τουβλάκια LEGO®, το ιδανικότερο μέσο για αυτόν το σκοπό, και ακολουθώντας τη φιλοσοφία Learning Through Play, τα επιμέρους εργαστήρια, σχεδιασμένα από πιστοποιημένο LEGO® Serious Play® facilitator, προσκαλούν και προκαλούν τα παιδιά να σκεφτούν με διαφορετικό τρόπο, να εκφραστούν με νόημα, να ακούσουν για να καταλάβουν, και να βιώσουν θετικές εμπειρίες εκτός των συνηθισμένων, τονώνοντας την αυτοπεποίθηση, την αντίληψη και την αγάπη τους για συμμετοχή. Κάνοντας χρήση των μεθοδολογιών Six Bricks και LEGO Serious Play, ως επίσης των βασικών στοιχείων της θεωρίας της δημιουργικότητας του Ellis Paul Torrance αλλά και μοντέλων αποτελεσματικότητας ομάδων (Lencioni, κ.α.), τα εργαστήρια του BrickWiz Education δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον όπου τα παιδιά μπορούν πραγματικά να χαρούν, αλλά και να εξελιχθούν.

Εργαστήρια Δημιουργικότητας BrickWiz

Στο BrickWiz είμαστε ταγμένοι στην καλλιέργεια, την ανάπτυξη και την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της φαντασίας. Τα παιδιά έχουν αυτές τις ποιότητες έμφυτες, αλλά, όπως έχουν δείξει έρευνες, καθώς μεγαλώνουν και επηρεάζονται όλο και περισσότερο από κριτική, λογοκρισία, κοινωνικές και οικογενειακές πιέσεις, το σχολικό περιβάλλον και το εκπαιδευτικό σύστημα, τόσο το δημιουργικό τους δυναμικό μειώνεται. Τα νούμερα είναι αποκαρδιωτικά. Σύμφωνα με την περίφημη έρευνα του George Land, τα σκορ δημιουργικότητας στο ύψιστο επίπεδο («Genius Level») έφταναν, στην ηλικία των 5 ετών, το 98% των 1.600 παιδιών που έλαβαν μέρος. Όταν τα παιδιά αυτά έγιναν 15 ετών, τα υψηλότερα επίπεδα δημιουργικότητας έφταναν μόνο το 12% εξ αυτών. Οι δε ενήλικες (μέση ηλικία 31 έτη), δεν ξεπερνούσαν το 2%!

 Σκοπός μας, λοιπόν, είναι να διευκολύνουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά να εκφράσουν ελεύθερα, και στην πράξη, την έντονη δημιουργικότητα που τα διακατέχει, και να αναπτύξουν το δυναμικό τους μέσα σε ένα κατάλληλα δομημένο, παιγνιώδες και ασφαλές πλαίσιο. Τα εργαστήρια του BrickWiz Education, είναι βασισμένα στην ανεκτίμητη έρευνα και δουλειά του «πατέρα» της δημιουργικότητας, E.P.Torrance, και του Torrance Center for Creativity and Talent Development, που εδρεύει στο University of Georgia, και τα οποία έχουν βρει εφαρμογή σε πολλούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς, με μεγάλη επιτυχία.

Μονοήμερα Προγράμματα

Η έμπειρη ομάδα των συντονιστών του BrickWiz έχει τη δυνατότητα να απασχολήσει πρωτότυπα και αποτελεσματικά, από ένα τμήμα μέχρι όλα τα τμήματα μίας τάξης, συνδυάζοντας τα επιτυχημένα εκπαιδευτικά εργαλεία του (ομαδικά παιχνίδια προσομοίωσης, εργαστήρια δημιουργικότητας, δραστηριότητες Six Bricks, κ.α.). 

Το πρόγραμμα καλύπτει όλη την εκπαιδευτική μέρα, με μία σειρά δραστηριοτήτων που δίνουν τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να βιώσουν μία έντονα δημιουργική, ενωτική, εκφραστική, και πολύ ευχάριστη εμπειρία, βοηθώντας στην προσωπική τους εξέλιξη και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων, ομαδικότητας, και συνεργασίας. Οι δραστηριότητες αυτές ταιριάζουν απόλυτα με τις προδιαγραφές για τη διοργάνωση της «Ημέρας Χωρίς Μάθημα».

Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες για Σχολικούς Οργανισμούς

Καλωσόρισμα Μαθητών Πρώτης Δημοτικού

Τι καλύτερο από το να ξεκινάνε τη ζωή τους στο «μεγάλο σχολείο» με χαρά, θετικότητα και σιγουριά. Τι καλύτερο από το να νοιώσουν με το «καλημέρα» πως σχολείο δε σημαίνει μόνο μάθημα και αυστηρότητα, αλλά πως είναι και ένας χώρος ζεστός, ευχάριστος, οικείος και δημιουργικός. Η ομάδα του BrickWiz, με πολλή αγάπη, μεγάλη εμπειρία, και με τη χρήση αυτού του τόσου αγαπημένου και οικείου μέσου, ενθαρρύνει, υποστηρίζει, καλωσορίζει, και δίνει μια ξεχωριστή νότα στα πρώτα βήματα που κάνουν τα «πρωτάκια» μας.

Πάρτυ Τέλους Χρονιάς και Αποφοίτησης

Είτε απλά ολοκλήρωσαν άλλη μια σχολική χρονιά, είτε κλείνουν τον κύκλο του Δημοτικού και αποφοιτούν, τα πάρτυ του BrickWiz για το τέλος της χρονιάς δίνουν μία ακόμα γεύση χαράς και γιορτής, και δημιουργούν στα παιδιά επιπλέον θετικές μνήμες για το σχολείο και τους φίλους τους, οι οποίες θα τους συντροφεύσουν το καλοκαίρι, μέχρι να ξανασυναντηθούν όλοι μαζί στο προαύλιο το Σεπτέμβριο.

Επιπλέον Εκδηλώσεις

Οποιαδήποτε στιγμή της σχολικής χρονιάς είναι τέλεια στιγμή για μια εκδήλωση BrickWiz. Ψυχαγωγία και δημιουργικότητα με ένα μέσο πρωτότυπο αλλά και τόσο οικείο, που χαρίζει πολλές ώρες παιχνιδιού και χαράς, και δημιουργεί δεσμούς και μνήμες, πάντα με την παρακολούθηση, ενθάρρυνση και υποστήριξη της έμπειρης ομάδας του BrickWiz.

Το BrickWiz Πάει Πανεπιστήμιο

Τους διδάξατε. Τώρα εξοπλίστε τους

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες, τα επαγγέλματα με ανάγκη τις, και έμφαση στις, ήπιες δεξιότητες (soft skills), θα αποτελούν τα 2/3 των επαγγελμάτων μέχρι το 2030. Και όσο πιο πολύ η τεχνολογία και η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης θα καλύπτουν όλο και περισσότερα κομμάτια των σκληρών/κάθετων δεξιοτήτων (hard skills), τόσο πιο πολύ η διαφοροποίηση, η επιτυχία, ακόμα και η επιβίωση στο σύγχρονο χώρο εργασίας θα εξαρτάται από την ύπαρξη και την καλλιέργεια των ήπιων δεξιοτήτων. Ομαδικότητα και συνεργασία, αποτελεσματική επικοινωνία, δημιουργικότητα, ηγεσία, επίλυση προβλημάτων και διαχείριση κρίσεων, ευελιξία, κριτική σκέψη, διαπροσωπικές δεξιότητες, είναι τα πραγματικά, και αναντικατάστατα, εφόδια του μέλλοντος.

Η ομάδα του BrickWiz διαθέτει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στο σχεδιασμό προγραμμάτων και εργαστηρίων για την καλλιέργεια των ήπιων δεξιοτήτων. Τρέχει εδώ και καιρό, με μεγάλη επιτυχία, το υποχρεωτικό πρόγραμμα ηγεσίας και ήπιων δεξιοτήτων του ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) (μέσω της οργάνωσης Future Leaders), υποστηρίζει με εργαστήρια το Graduate School του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Deree College) στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Advertising Communication, διδάσκει το module της Ομαδικότητας και Συνεργασίας στο πρόγραμμα Managerial Leadership Skills του ΟΠΑ-ΚΕΔΙΒΙΜ, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε και τη συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), για πρόγραμμα ηγεσίας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Τεχνο-οικονομικών Συστημάτων (μέσω της οργάνωσης Future Leaders).

Η καθαρά «ακαδημαϊκή» γνώση είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι πια αρκετή. Γι’αυτό και εμείς δε θα κουραστούμε να λέμε:

«Τους διδάξατε. Τώρα εξοπλίστε τους».

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

Για εμάς, το αγαπημένο μας είναι να ερχόμαστε στα σχολεία και να δουλεύουμε απευθείας με τα παιδιά. Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι πολλές φορές αυτό μόνο δεν είναι αρκετό. Τι γίνεται όταν φεύγουμε; Πώς γίνεται να συνεχιστεί και μετά η έμφαση και ένταξη της δημιουργικότητας και των ήπιων δεξιοτήτων στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι; Όπως λένε, αν θες να μην πεινάσει κάποιος, μην του χαρίσεις ένα ψάρι, αλλά μάθε τον να ψαρεύει.

Έτσι και στο BrickWiz, οι πιστοποιημένοι και έμπειροι εκπαιδευτές μας, με στοχευμένα βιωματικά εργαστήρια, μπορούν να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς στη χρήση στοιχείων δημιουργικότητας στο σχεδιασμό των μαθημάτων τους (Teaching For Creativity), μέσα από την ανάλυση και τη χρήση της μεθοδολογίας του «πατέρα» της δημιουργικότητας, E.P Torrance, καθώς και να τους δώσει εργαλεία δημιουργικής εκπαιδευτικής απασχόλησης μέσω της μεθοδολογίας Six Bricks, μία πρωτότυπη, πολύπλευρη, διασκεδαστική, αλλά ουσιαστικά αποτελεσματική και ωφέλιμη μέθοδος, με πολύ ευρεία χρήση.

Στους εκπαιδευτές που συμμετέχουν στην εκπαίδευση Six Bricks, υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης σχετικού πιστοποιητικού παρακολούθησης, από τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό φορέα και συνεργάτη του LEGO Foundation, Care For Education.

Ενδιαφερεστε για τις Υπηρεσιες μας;
Επικοινωνηστε μαζι μας
    Email

    Μήνυμα

    Είμαστε στη διάθεση σας και τηλεφωνικά καλώντας στο 210-8950476 ή μέσω e-mail στο [email protected]