Η Ιστορία Μας

Όταν τα πάντα γκρεμίζονται γύρω σου, χτίσε τα ξανά.

Η οικονομική κρίση γκρέμισε πολλά, για πολλούς. Οι Κινέζοι όμως έχουν επιλέξει η λέξη τους για την «κρίση» (wēijī – 危机), να κρύβει μέσα της και τη λέξη «ευκαιρία». Έτσι, όταν η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας έφερε και την κατάρρευση της επί χρόνια δυναμικής και πρωτοπόρας επιχείρησης του Στέφανου, αυτή η κρίση, αν και στην αρχή φάνταζε δυσοίωνη και ζοφερή, έκρυβε όντως μέσα της μια μεγάλη ευκαιρία.

Από πολύ μικρό παιδί τεράστιος λάτρης και φανατικός συλλέκτης LEGO®, αποφάσισε ένα βράδυ, κοιτάζοντας ένα πολύχρωμο βουνό από χιλιάδες τουβλάκια και τις πάμπολλες κατασκευές του, ότι αυτό που είχε συμβεί όχι μόνο δεν ήταν ένα τέλος, αλλά ήταν μια μεγάλη αρχή.

Είχε έρθει η ώρα να κάνει το πάθος του, επάγγελμα. Συνδυάζοντας τα πολλά χρόνια εμπειρίας του στο χώρο του επιχειρείν, την αγάπη του για τα παιδιά, και το όραμα του για έναν βαθιά ποιοτικό, αποτελεσματικό, και ευχάριστο τρόπο προσέγγισης της εκπαίδευσης, της ψυχαγωγίας και της επιχειρηματικής πραγματικότητας, σήκωσε τα μανίκια του και, τουβλάκι-τουβλάκι, έχτισε το BrickWiz. Συνεργασίες με κορυφαίες επιχειρήσεις και σπουδαίους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, απίθανα πάρτυ και events, όλα μαρτυρούσαν (και μαρτυρούν) το ίδιο πράγμα, μια κρίση κρύβει όντως ευκαιρίες, και έτσι το motto του BrickWiz μάς ψιθυρίζει: «Η ζωή είναι… στα χέρια σου».

Η Ομάδα Μας

Σήμερα η ομάδα του BrickWiz «χτίζεται» από τους:

Ο Στέφανος έχει σπουδάσει Μηχανολογία και Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ κατέχει πτυχίο MBA από το Bocconi University. Έχει εκπαιδευτεί στο Torrance Centre for Creativity and Talent Development και είναι βασικό μέλος της διεθνούς κοινότητας Playfutures.net, η οποία αποτελεί συνεργασία του MIT και του The LEGO® Foundation, η αποστολή της οποίας είναι η προώθηση της φιλοσοφίας Learning Through Play. Είναι Certified LEGO® Serious Play® Facilitator, και ο μόνος στην Ελλάδα Certified Six Bricks® Facilitator και Trainer, και διαθέτει εκτενέστατη εμπειρία στην υποστήριξη ομάδων όλων των επιπέδων και τομέων, για την επίτευξη των στόχων τους σε εταιρικά περιβάλλοντα.

Σχεδιάζει παιχνίδια προσομοίωσης και μοναδικά βιωματικά εργαστήρια με τουβλάκια LEGO® για παιδιά και ενήλικες.

Τα εργαστήριά του έχουν υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε μεγάλες επιχειρήσεις, σχολεία, πανεπιστήμια, και ερευνητικούς οργανισμούς. Έχει, επίσης, σχεδιάσει το πρώτο πρόγραμμα ανάπτυξης ήπιων δεξιοτήτων για παιδιά δημοτικού, μέσα από το παιχνίδι με LEGO, διάρκειας είκοσι εβδομάδων.

Παράλληλα, διδάσκει Ομαδικότητα και Συνεργασία στο πρόγραμμα MLS του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), ενώ υποστηρίζει με εργαστήρια LSP (Lego Serious Play) και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Advertising, του Graduate School του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Είναι, επίσης, ο βασικός εκπαιδευτής στο πρόγραμμα Future Leaders του ΜΒΑ του ΟΠΑ και του προγράμματος ηγεσίας στο μεταπτυχιακό Τεχνο-Οικονομικών Συστημάτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Ο Δημήτρης είναι εκπαιδευτικός με μετεκπαίδευση στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και πιστοποιημένος ψυχοθεραπευτής του Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, απέκτησε ουσιαστική εμπειρία σε σχολικές τάξεις προνηπίων και νηπίων, ως συντονιστής ομάδων και ως προϊστάμενος νηπιαγωγείου, καθώς και σε παιδικές κατασκηνώσεις ως υπεύθυνος προγράμματος και τομεάρχης.

Επίσης, είναι βασικός επιστημονικός συνεργάτης του οργανισμού BrickWiz και πιστοποιημένος LEGO® Serious Play® facilitator με εμπειρία στον συντονισμό ομάδων κάθε ηλικίας.

Το προσωπικό του ενδιαφέρον για τις άτυπες μορφές μάθησης, σε συνδυασμό με την πίστη του στη λειτουργία της ομάδας, την ευαισθησία του για την προσωπική ανάπτυξη και την ψυχική υγεία, τον οδήγησε στη δημιουργία των Ομάδων Δάσους, μιας Εκπαιδευτικής Κοινότητας απογευματινών δραστηριοτήτων για παιδιά και οικογένειες στο δάσος.

Η Βάντα βλέπει τη ζωή της σαν την απόλυτη κατασκευή LEGO. Τόσα χρώματα, τόσα σχήματα, τόσοι συνδυασμοί. Στο τέλος όμως πάντα ακούγεται το πολυπόθητο «κλικ» και τα τουβλάκια κουμπώνουν άψογα, γιατί κάθε κατασκευή είναι «άψογη» όταν είναι αυθεντικά δική σου.

Με σπουδές και εργασία στη διοίκηση επιχειρήσεων, την ψυχολογία, το coaching, τον χώρο της εκπαίδευσης, την ολιστική υγεία και τη διατροφολογία, τη yoga και τον διαλογισμό, έχει συνθέσει ένα πολύπλευρο και ποικιλόμορφο μωσαϊκό γνώσεων και εμπειριών, το οποίο και σκοπεύει να συνεχίσει να εμπλουτίζει μέχρι… τελικής πτώσεως. Οι πιο πρόσφατες σπουδές της είναι στο Design Thinking από το MIT, στην εξειδίκευση σε θέματα Diversity, Equity, Inclusion and Belonging, και στο Employee Wellness and Stress Management, από το Stanford School of Medicine.

Όταν δε μαθαίνει καινούργια πράγματα, θα τη βρεις να γράφει μουσική και να τραγουδάει, να καταπιάνεται με vegan συνταγές, και να κυνηγάει τις εννέα γάτες της, τους δύο σκύλους, και τα τρία παιδιά της.

Ο Ένιο είναι υπότροφος του προγράμματος Honors του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος όπου σπουδάζει διοίκηση επιχειρήσεων και μουσική. Είναι απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη και του προγράμματος International Baccalaureate. Είναι δίγλωσσος με μητρικές γλώσσες τα ελληνικά και τα αγγλικά. Μέλος της ομάδας μπάσκετ του Κολλεγίου, έχει συμμετάσχει σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα αγωνίζεται στην Commercial League και την ΕΣΚΑ.

Έχει διατελέσει υπεύθυνος καλλιτεχνικών σε καλοκαιρινά camp και διαθέτει μεγάλη εμπειρία συνεργασίας με παιδιά, ειδικά στη διεξαγωγή παιδικών εκδηλώσεων και πάρτυ. Είναι βασικό στέλεχος της ομάδας που διοργανώνει το ετήσιο Bricktivity event στο Ράντσο του Σοφικού. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στη μεθοδολογία Six Bricks.

Το καλοκαίρι, συνοδεύει, ως επικεφαλής, ομάδες ξένων επισκεπτών σε περιοδείες στα νησιά του Αιγαίου, και το φετινό καλοκαίρι ηγήθηκε της ομάδας του BrickWiz που υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία το Mitsis Brick Tour 2023, για δύο μήνες, σε 3 νησιά και 8 ξενοδοχεία του Ομίλου Μήτση, προσφέροντας πάνω από 3.500 εμπειρίες παιχνιδιού. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη μουσική, τη γυμναστική, και τα μαγικά κόλπα. Από μικρός το αγαπημένο του παιχνίδι ήταν τα τουβλάκια LEGO®.

Το BrickWiz διαθέτει και μία ομάδα «επίλεκτων δυνάμεων» που επανδρώνουν,
κατά περίπτωση, τις δραστηριότητες μας.